FAR:s Aktualitetsdagar 2017

På Aktualitetsdagarna 2017 har FAR:s egna experter inom revision, juridik och redovisning samlat de mest intressanta områdena för dig som arbetar som revisor eller redovisningskonsult. Utöver att nätverka med branschkollegor och FAR:s rådgivare kommer du bli uppdaterad på det senaste inom respektive område och på vad som är nytt inom regelverk och praxis.

Medlemspris är 7 150 kr (30 % rabatt) och rabatten dras av vid fakturering. I kurspriset ingår kost och logi i enkelrum.

FAR:s Aktualitetsdagar 2017
10 - 11 okt 09:00 - 16:00 Hotel J Stockholm
17 - 18 okt 09:00 - 16:00 Quality Hotel Grand Borås Borås
26 - 27 okt 09:00 - 16:00 Margretetorp Ängelholm
8 - 9 nov 09:00 - 16:00 Villa Fridhem Norrköping
14 - 15 nov 09:00 - 16:00 Quality Spa & Resort Dalecarlia Tällberg
21 - 22 nov 09:00 - 16:00 Clarion Hotel Sense Luleå
29 - 30 nov 09:00 - 16:00 Säröhus Göteborg
17 - 18 jan 09:00 - 16:00 Hotel J Stockholm
8 - 9 feb 09:00 - 16:00 Falkenberg Strandbad Falkenberg

Kursbeskrivning

Från och med 2017 genomförs FARs aktualitetsdagar av FAR:s egna experter. Kursen innehåller områden där regelverk eller praxis har förändrats samt områden det ofta ställs frågor i medlemsrådgivningen.

Dag ett är en gemensam dag för revisorer och redovisningskonsulter. Dagen avslutas med middag för nätverkande med branschkollegor samt FARs specialister och rådgivare.

Dag två inleds med en uppdelning av revisorer och redovisningskonsulter där specifika frågor i rollen diskuteras, och avslutas med gemensamma frågor.

Kursinnehåll

 • Aktualiteter inom redovisning (uppdatering K2/K3, K2-beskattning, vad händer med årsredovisningen när den blir digital, etc.)
 • Vad innebär penningtvättsdirektivet för dig?
 • Vilka uppdateringar har skett i Etikkoden?
 • Hur påverkar nya dataskyddsförordningen dig?
 • Vilka är förändringarna i de nya allmänna villkoren?
 • Vanliga frågor inom juridik
 • Aktuella revisionsfrågor och kommentarer av RI:s tillsynsärenden
 • Återkoppling från kvalitetskontrollerna
 • Rollen som redovisningskonsult
 • Redovisning av hållbarhet

Observera att kursens ”all inclusive”-upplägg innebär att priset inte påverkas om du har inte har möjlighet att vara med på den gemensamma middagen, att övernatta, att dela rum eller andra anpassningar.

Medverkande lärare

Johanna Svensson

 

Johanna Svensson arbetar som auktoriserad revisor hos FAR. Hon arbetar dels med rådgivning till FAR:s medlemmar och dels med olika branschfrågor inom revision bl.a. kopplade till Policygruppen för revision. Johanna har en bakgrund som auktoriserad revisor hos EY där hon främst arbetade med mindre och medelstora ägarledda företag.

 

 

 

Bengt Skoug

 

Bengt Skough är godkänd revisor och arbetar som branschexpert och rådgivare hos FAR. Han ansvarar för arbetet med FAR:s framtidsstudier och sysslar utöver detta bl.a. med att hålla utbildningar och verka inom medlemsrådgivningen. Bengt har under sin tid hos FAR bl.a. specialiserat sig inom revision riktat mot segmentet små och medelstora företag. Han har tidigare jobbat hos EY där han bland annat var QRM-ansvarig för redovisningstjänsterna.

 

 

Camilla Carlsson

 

Camilla Carlsson är auktoriserad redovisningskonsult med mångårig erfarenhet som konsult på EY i Gislaved/Värnamo, där hon fram till våren 2016 verkade på som rådgivare/bollplank till små- och medelstora företag i Gnosjöregionen. Camilla har även varit ledamot i FAR:s kvalitetsnämnd för redovisningsverksamhet. På FAR ansvarar hon för verksamheten med redovisningskonsulter och lönekonsulter. 

 

 

 

Maria Lantz har arbetet som föreningsjurist på FAR sedan 2014 och på FAR arbetar hon bl.a. med medlemsrådgivningen och är sekreterare i FAR:s alla specialistgrupper. Innan Maria började på FAR arbetade hon som advokat på en internationell byrå med inriktning mot processrätt och skiljeförfaranden och var då involverad i ett par revisionsmål. Hennes specialistområde omfattar även skadeståndsrätt och rådgivningsansvar.

 

 

Sara Orback

 

Sara Orback är sedan sex år föreningsjurist på FAR och en av medlemsrådgivarna. Hon är sekreterare i Policygruppen för etik och i FAR:s Disciplinnämnd. Hennes specialområde är revisorsjuridik. Tidigare arbetade hon som handläggare på Revisorsinspektionen och hon har även dessförinnan jobbat på advokatbyrå.

 

 

 

Sofia Wallebom

 

Sofia Wallebom har arbetat som auktoriserad redovisningskonsult på FAR sedan vintern 2014. På FAR arbetar hon med medlemsrådgivning, är sekreterare i policygruppen för redovisning och håller mycket utbildningar. Sofia ansvarar också för examinationsprocessen för våra blivande auktoriserade redovisningskonsulter. Innan Sofia börjande på FAR var hon verksam i 15 år på PwC.

Medlemspris

FAR-medlemmar får 30% rabatt på kurspriset. Rabatten regleras vid fakturering.

För dig som är

 • Redovisningskonsult
 • Revisor

Kursomfattning

14 vidareutbildningstimmar

Lärare

 • Maria Lantz

  Föreningsjurist
  FAR AB
 • Sara Orback

  Föreningsjurist
  FAR AB
  Föreningsjurist på FAR.
 • Johanna Svensson

  Auktoriserad revisor
  FAR AB
 • Sofia Wallebom

  Auktoriserad redovisningskonsult
  FAR AB
 • Camilla Carlsson

  Auktoriserad redovisningskonsult
  FAR AB
 • Bengt Skough

  Revisor
  FAR AB
  Bengt är godkänd revisor och arbetar på FAR där han ingår i en expertgrupp som bl.a. jobbar med medlemsrådgivning och med FARs policygrupper. Genom sitt ansvar för FARs lokala verksamhet har Bengt ett omfattande kontaktnät med FARs medlemmar runt om i landet vilket gett honom en bred kundskap och djup förståelse för de aktuella branschfrågor som främst berör mindre och medelstora revisions- och redovisningsbyråer.

Kontakt

Arrow right Calendar Book Streaming Shopping cart Checked circle Computer mouse